6939083257 info@yogamala.gr

swedish-massageSwedish Massage

Το Σουηδικό μασάζ θεωρείται ως το πιο διαδεδομένο και γνωστό μασάζ στην Ευρώπη. Έχει τις ρίζες του σε παραδοσιακές κινέζικες μεθόδους μάλαξης, τις οποίες προσάρμοσε στο δυτικό μοντέλο ζωής ο Σουηδός γιατρός Per Henrik Ling. Στη Σουηδία αυτό το είδος μασάζ ονομάζεται «Κλασσικό», ενώ ο όρος Σουηδικό μασάζ είναι άγνωστος.

Οι πέντε μαλάξεις του σουηδικού μασάζ εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σώμα απ’ το κεφάλι ως τα πόδια και τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά στην αντιμετώπιση της μυϊκής έντασης, στη βελτίωση της κακής κυκλοφορίας του αίματος και σε δυσκαμψίες από οστεοαρθρίτιδες, στον περιορισμό και την καταπολέμηση των χρόνιων πόνων, στην ενεργοποίηση της λέμφου και την απομάκρυνση τοξινών απ’ τους ιστούς και τους συνδέσμους.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε τα βασικά οφέλη του Swedish Massage: οι μηχανισμοί αυτοάμυνας του ανθρώπινου σώματος αυξάνονται, οι τραυματισμοί αποθεραπεύονται τάχιστα, ενώ πονοκέφαλοι, στρες και κατάθλιψη καταπολεμούνται αποτελεσματικά.

Oι πέντε κινήσεις αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκαν πολλά άλλα είδη μασάζ όπως το λεμφικό μασάζ και η φυσιοθεραπεία.

masaz-xalarotikoRelaxing/Anti-Stress Massage

Αν δεν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, αλλά χρειάζεστε επειγόντως… μια απόδραση από την ένταση και το στρες στης πόλης, αφεθείτε στα χέρια των ταλαντούχων μασέζ μας.

Με τη χρήση αιθέριων ελαίων, το σώμα βοηθιέται να αποβάλλει μυϊκές εντάσεις, μπλοκαρίσματα και κούραση. Η πίεση του αίματος πέφτει, οι μύες χαλαρώνουν, η λέμφος ενεργοποιείται και ολόκληρος ο οργανισμός ξεκινάει διαδικασία αποτοξίνωσης.

Κάθε συνεδρία διαρκεί μία ώρα και στο τέλος της θα νιώσετε άμεσα τα αποτελέσματα στο σώμα σας, ενώ σίγουρα θα αισθανθείτε πως για λίγο καταργήθηκε ο χρόνος. Πρόκειται για ένα μασάζ ιδανικό ενάντια στο στρες και τη συσσωρευμένη κόπωση, που θα σας προσφέρει αίσθηση βαθιάς αναζωογόνησης και ευεξίας.

Ο συνδυασμός χαλαρωτικών μαλάξεων και της μεγάλης δύναμης που έλκουν απ’ την ίδια τη φύση τα αιθέρια έλαια, λειτουργεί καταλυτικά όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή. Μια συνεδρία χαλαρωτικού μασάζ είναι ικανή να επιφέρει ψυχική και πνευματική γαλήνη στον θεραπευόμενο.

Είτε επιλέξετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο έξι θεραπειών, είτε έρθετε στο χώρο μας για μια συνεδρία αποφόρτισης από μια έντονη, γεμάτη άγχος μέρα, το σίγουρο είναι πως η εμπειρία του χαλαρωτικού μασάζ θα σας μείνει αξέχαστη.

masaz-se-athlitiSports Massage

Sports massage is specifically designed for people who are involved in physical activity. But you don’t have to be a professional athlete to have one-it’s also used by people who are active and work out often. The focus isn’t on relaxation but on preventing and treating injury and enhancing athletic performance.

A combination of techniques are used. The strokes are generally faster than Swedish massage. Facilitated stretching is a common technique. It helps to loosen muscles and increase flexibility

Χρησιμοποιείται για την πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών, για την αποκατάσταση, για τη μείωση του μυϊκού πόνου, για την βελτίωση της απόδοσης, και για τη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων. Το μασάζ στον αθλητισμό μπορεί να εφαρμοστεί πριν, ενδιάμεσα και μετά από κάθε αγώνα.

Το αθλητικό μασάζ βοηθά στο να διατηρούνται οι μυς σε καλή κατάσταση ελαστικότητας και θρεπτικότητας. Σε περιόδους έντονης προπόνησης το σώμα του αθλητή δεν προλαβαίνει να συνέλθει τελείως και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσής του, δηλαδή υπερκόπωση. Το αθλητικό μασάζ μειώνει την μυϊκή δυσφορία, μειώνει τον πόνο που προκαλεί το γαλακτικό οξύ, προωθεί την τοπική και γενική χαλάρωση των μυών μετά την άσκηση. Γενικά, είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, βοηθάει στο να διατηρούνται οι ιστοί σε καλή κατάσταση, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς που εμπλέκονται στην κίνηση, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει το εύρος κίνησης.

Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι αθλητής για να απολαύσεις το αθλητικό μασάζ. Μπορεί να την επιλέξει οποιοσδήποτε γιατί αποτελεί την ιδανική τεχνική για την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων.

athlitiko-masazDeep Tissue

Deep tissue massage targets the deeper layers of muscle and connective tissue. The massage therapist uses slower strokes or friction techniques across the grain of the muscle.

Deep tissue massage is used for chronically tight or painful muscles, repetitive strain, postural problems, or recovery from injury.

Το Deep Tissue massage είναι βαθύ και δυνατό μασάζ. Η ένταση αυξάνεται σταδιακά και αποτελείται από δυνατές και αργές κινήσεις που δρουν βαθιά μέσα στους μυς, τους χαλαρώνουν και τους αποτοξινώνουν. Το Deep Tissue massage απελευθερώνει τον μυϊκό πόνο ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος.

Εστιάζει στην χαλάρωση και επανευθυγράμμηση στα βαθύτερα στρώματα των μυών και του συνδετικού ιστού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χρόνια άλγη και πόνους καθώς και για χρόνιες καταστάσεις όπως η δυσκαμψία του αυχένα και της πλάτης, οσφυαλγία, μυϊκή δυσκαμψία,σφιχτούς ώμους κτλ.

Εφαρμόζεται σε αθλητές με έντονη καταπόνηση και ανθρώπους με έντονη φυσική δραστηριότητα και χαλαρώνει μυϊκούς σπασμούς.

Ιδανικό για:

 • Μείωση και απομάκρυνση των χρόνιων πόνων
 • Ενεργοποίηση μυϊκών ομάδων που βρίσκονται σε βάθος
 • Ανακούφιση από κράμπες, έντονα πιασίματα, θλάση και τραβήγματα μυών, λόγω άσκησης, όπως μηροί, γλουτοί και γάμπες
 • Αντιμετώπιση χρόνιων προτύπων στάσης ή επαναλαμβανόμενων κινήσεων που καταπονούν το σώμα
 • Ανακούφιση αυχένα, κοιλιακά και εντερικά προβλήματα
 • Αποβολή τοξινών
 • Σταδιακή διάλυση της κυτταρίτιδας

Απευθείας μετά τη συνεδρία Deep Tissue μασάζ προτείνετε ένα ζεστό μπάνιο, ειδικά για ανθρώπους που δεν ασκούνται συστηματικά.

reiki-therapyReiki

Η θεραπεία Ρέικι προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης και αυτός είναι ο βασικός της στόχος. Ο ειδικός επαγγελματίας θεραπεύει διοχετεύοντας ζωτική ενέργεια επιτυγχάνοντας, έτσι, την ισορροπία των ενεργειακών κέντρων. Ο θεραπευόμενος μετά την θεραπεία αισθάνεται απόλυτη ηρεμία και πνευματική διαύγεια, πολλοί αισθάνονται ανανεωμένοι και απόλυτα ξεκούραστοι.

Ο επαγγελματίας που ειδικεύεται στη θεραπεία Reiki είναι ο αγωγός- κανάλι που σας συνδέει με την πηγή της συμπατικής ενέργειας. Η ενέργεια ρέει μέσα από τα χέρια του θεραπευτή που συνδέονται με τα δικά σας ή τοποθετεί τα χέρια σε διάφορα σημεία του σώματος και η ενέργεια ρέει μέσα σε όλα τα ενεργειακά κέντρα του σώματός σας, τα τσάκρας. Εάν τα τσάκρα δεν είναι ισορροπημένα τότε είναι πηγή δημιουργίας πολλών δεινών και ο οργανισμός μας είναι εκτεθειμένος να πάθει οτιδήποτε. Η ενέργεια διοχετεύεται στο σώμα σας παίρνοντας την μορφή θερμότητας, μουδιάσματος ή παλμού, είναι όμως πολύ πιθανό να μην αισθανθείτε και τίποτα.

masaz-prosopouIndian Head Massage

Η Ινδική Ιατρική χρησιμοποιεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, τεχνικές χειρομαλάξεων για την χαλάρωση των μυών, την απελευθέρωση των εντάσεων του σώματος και την συνολική εξισορρόπηση, ομαλοποίηση και αποτοξίνωση.

Το Ινδικό Μασάζ κεφαλής είναι μια ήπιας μορφής μάλαξη στην πλάτη, στον αυχένα, στο κεφάλι και το πρόσωπο, με σκοπό την απεμπλοκή της βιο-ενέργειας στις περιοχές αυτές. Ο θεραπευτής δουλεύει χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα πιέσεων και ρυθμών. Ευεργετικό μασάζ για πονοκεφάλους, ημικρανίες και μυοσκελετικούς πόνους.

Τα οφέλη του Ινδικoύ Μασάζ Kεφαλής:

 • τονώνει το κυκλοφορικό, μυϊκό και νευρικό σύστημα
 • αυξάνει την φλεβική και λεμφική ροή
 • μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση
 • ελευθερώνει τους μυϊκούς “κόμπους” που δημιουργούνται από μυϊκές εντάσεις και χαλαρώνει τους συνδετικούς ιστούς
 • τονώνει το δέρμα και τις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται κάτω από αυτό
 • αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων.
 • βοηθά στην απελευθέρωση συσσωρευμένων τοξινών.

masaz-me-zestes-petresHot stone Massage

Heated, smooth stones are placed on certain points on the body to warm and loosen tight muscles and balance energy centers in the body.

The massage therapist may also hold stones and apply gentle pressure with them. The warmth is comforting. Hot stone massage is good for people who have muscle tension but prefer lighter massage.

Το hot stones massage ή αλλιώς μάλαξη με ζεστές πέτρες είναι μια θεραπευτική μέθοδος ενεργειακού μασάζ που με διάφορους τρόπους εφαρμόστηκε από πολλούς αρχαίους λαούς, όπως τους Σαμάνους θεραπευτές της Χαβάης, γνωστούς ως Kahunas, τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, τους Κινέζους, τους Αιγύπτιους και βέβαια του Έλληνες.

Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτες, δηλαδή μαύρες ηφαιστειακές πέτρες (λάβα με λίγα λόγια). Οι πέτρες αυτές χαρακτηρίζονται απ’ τις γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου κι όταν θερμανθούν απελευθερώνουν ενέργεια, εκπέμποντας δονήσεις.

Η εφαρμογή γίνεται στους ενεργειακούς σταθμούς του ανθρωπίνου σώματος (τσάκρας) κατά μήκος της πλάτης και με την εναλλαγή θερμού –ψυχρού βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, αυξάνεται ο μεταβολισμός, αποτοξινώνεται η λέμφος και κατά συνέπεια αναζωογονείται το ανοσοποιητικό. Παρατηρείται επίσης άμεση ανακούφιση από χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους και πόνους αρθρώσεων καθώς και ισχυαλγίες και πόνους περιόδου.

Το νευρικό σύστημα επηρεάζεται πολύ θετικά, καθώς μειώνεται το στρες και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η αϋπνία, γιατί εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας που ήταν διαταραγμένη.

Η εμπειρία ενός μασάζ με θερμούς λίθους στο χώρο μας θα σας μείνει αξέχαστη καθώς μετά τη χαλάρωση με τις ζεστές ηφαιστειακές πέτρες ακολουθεί ένα απολαυστικό μασάζ με αιθέρια έλαια που θα σας απογειώσει.

maser-sto-spitiMassage at your home

Νιώστε την εμπειρία του μασάζ, την αναζωογόνηση και την ευεξία στο σπίτι σας, στο γραφείο σας, στο δικό σας χώρο με ένα απλό ραντεβού. Όλα τα είδη μασάζ μπορούν να πραγματοποιηθούν και κατ’ οίκον εφόσον υπάρχει ραντεβού.

 

 

Close Menu